Министър-председателят на Хаити Ариел Анри призова международната общност за спешна помощ,

...
Министър-председателят на Хаити Ариел Анри призова международната общност за спешна помощ,
Коментари Харесай

Хаити търси помощ срещу жестока криза без стоки, вода, гориво и епидемия от холера

Министър-председателят на Хаити Ариел Анри прикани интернационалната общественост за незабавна помощ, защото груповата обсада на основен терминал за гориво сътвори дефицит на артикули, в това число питейна вода, заяви.

От предишния месец банди блокират входа на горивния терминал Varreux, създавайки ужасяващ дефицит на дизелово гориво и бензин и парализирайки ежедневните действия в Хаити. През уикенда властите потвърдиха зараза от холера, която нормално се популяризира от нечиста вода. " Моля, цялата интернационална общественост, всички страни, които са другари на Хаити, да застанат с нас и да ни оказват помощ в битката с тази филантропична рецесия ", сподели Хенри в телевизионно послание. " Искаме питейната вода и медикаментите да доближат до болните хора, когато холерата стартира да се завръща, фабриките, които създават питейна вода, да стартират да работят още веднъж. Нуждаем се от лекари и медицински сестри... с цел да достигнем до лечебните заведения. " Той не посочи какъв тъкмо тип помощ търси.

Блокадата на горивата стартира малко след неговото изказване от 11 септември, че държавното управление ще понижи дотациите за горива, предизвиквайки гнева на хаитяните, които към този момент се борят с стремглаво покачващите се цени. Хенри в сряда сподели, че субсидиите са нестабилен разход за страната Хаити. " Когато субсидираме един артикул в интерес на група хора, към този момент няма метод да помогнем на майките и бащите да изпратят децата си на учебно заведение. Не останаха пари за дотации за по-ниски цени на храните “, сподели той.

Страната има дълга история на насилия и бедствия, които усложняват още повече обстановката. Убийството на президента Жовенел Мойс задълбочи политическата неустойчивост в Хаити. След него страната беше наранена от земетресение с магнитуд 7,2 през август, при което починаха повече от 2200 души, усили се насилието, причинявано от улични банди и се появи изострен дефицит на горива.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР